Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Morzsika visszatért - válasz a kérdésekre

2008.05.30. 18:15 - Marketinges

Címkék: elhízás

Először is elnézést kérek a hosszú hallgatásért. Átestem egy műtéten, de már jól vagyok, sőt talán jobb is vagyok mint régen. De erről majd később....

 

Több levélre is kell válaszolnom:


  1. Az egyik kedves olvasóm szeretne egy Labrador kutyust, de nem engedheti meg magának a 30-40 ezer forintos tenyésztői árakat. Kérek minden Gazdit, hogy jelezze, ha kedvezményesen, vagy ingyen elvihető Labiról tud. Tekintettel, hogy nem tudom a kedves érdeklődő elérhetőségét, ezért azt kérem, hogy a hozzászólások között jelezzétek ha tudtok segíteni. Ezt addig is javaslom megnézni: http://help.retriever.hu
  2. Hogyan lehet rászoktatni, hogy a kert azonos helyén végezze  a dolgát a kutyus? Nem egyszerű. Sajnos akkor várhatunk hatékonyan eredményt, ha figyelni tudjuk a kutyust, amikor a megfelelő helyet keresi az ürítéshez. A mozdulatok (szaglászás, forgolódás, kicsit domború háttal való járás) felismerhetők, csak ki kell várni... Ekkor kell a kutyust elkapni és elvezetni a kívánt helyre. E nélkül nem egyszerű. Tekintettel, hogy a kutyus ingere szagokra indul be, ezért próbálkozhatunk vizeletes újságpapírt, esetleg az ürüléket "csoportosítani" de ne várjunk ettől sem csodát. Leginkább a személyes kontaktus segíthet. Valószínűleg az etetés után várható a széklet, ezért nem kell napokig lesni a kutyusunkat, hogy mikor kezdi a dolgát végezni. Persze ha látja, hogy nézzük, akkor inkább a Gazdi személye fogja lekötni, ezért rafináltnak kell lenni.
  3. Edy 4 hónapos és nagyon beteg. Hányás, hasmenés, étvágytalanság. Sajnos nem tudok erre mit mondani. Ha az állatorvos nem tud javulást elérni, akkor nincs tippem. Oltásokat kaptál Edy? Nagyon remélem! Mert anélkül tényleg nagy lehet a baj. Jobbulást kívánok, sajnálom, hogy nem tudok segíteni.
  4. Van egy 9 hetes elhízott pajtásunk. Mi lehet a gond? Mit lehet tenni? A megfelelő táplálásról már vakkantgattam, ezt most azzal egészíteném ki, hogy a Labrador sport, vagy más megközelítés szerint munkakutya. Ha a Gazdija megy, akkor képes egész dolgozni. De ha nem történik vele semmi, akkor képes egész nap lustizni. Általában a kerítés mellet sem nagyon szoktak a Labradorok "járőrözni", ezért könnyen ellustulnak. Nincs mese: foglalkozni kell velük! Séta, kirándulás, apport, kergetőzés. Javaslom, hogy mozgassátok, futtassátok a kutyusotokat. Létezik diétás táp, de nem hiszem ez a megoldás.
Örömmel venném, ha más Labradorok, Gazdik is leírnák a tapasztalataikat!
 

 

Hajrá Morzsika Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr46495407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gál diána 2008.05.31. 14:31:16

Hello! Nekem is van egy 11hetes labrador kiskutyám nagyon cuki :D nincs vele semmi gondom ! Csak sétálás közben mindig rágja a pórázt! Apuék azt mondják hogy majd ha nagyobb lesz nem fogja rágni de engem idegesít hogy állandóan rágja és így nem nagyon tud rendesen sétálni! Esetleg van valami módszer erre hogy ne rágja?

erika84 2008.06.06. 10:46:36

Hello! Nekem is van egy 2 éves fiu labradorom. Nagyon szeretjük,és rendkívül kedves kutyus.Egy gondunk van vele, hogy ránk nem ugrál, nagyon fegyelmezett kutyus, de ha idegen jön hozzánk, vagy barát, mindenkinek a ,lábára, mászik. Ez lehet hogy viccesen hangzik, de borzalmasan kellemetlen. Senkitől nem kaptunk választ, hogy ez miért lehet, és hogyan lehetne erről leszoktatni.

Petnet Chris · http://www.petnet.hu 2008.06.07. 00:11:28

Szia "Morzsika"

...bár én a gazdidnak üzennék:)

szóval, érekes a blogod, ami megfogott az a kutyaszeretet és a neved: Marketinges

Szeretném ha segítenénk egymásnak:) nekem kellene marketinges, már aki ért is az online marketinghez... és kellene jó blog az oldalunkra, ha lehet beszéljünk ezekről...

egyébiránt tudom, hogy reklámszagú a dolog de mégis, nekem is bevált bár Hovim van:
Alomrasztatás ügyben: Alomraszoktató spray
www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/egyeb/trixie/alomraszoktato_50ml/2357/

Az elhízás pedig tipikus Labrador/Golden probléma az hogy mozogsz a kutyával sokszor nem elég:( kell a kiegyensújozott jó táp, ez konkrét tapasztalat. Érdemes kipróbálni az amerikai NutraGold termékét egy Holisztikus tápot: Adult Weight Control 15kg
www.petnet.hu/termekek/kutya/kutyatap_eledel/szaraztap/nutragold/adult_weight_control_15kg/4266/

Korábban én sem hittem benne, de most kokrétan 2 Goldenről tudok akik ennek hatására súlyt vesztettek és ezzel etetve a 3. hónap végére mozgékonyabb, jobbkedvű lett mindkét kutyus. De vigyázni kell, nincs mellette asztalró leesett falatka egyetlen darab sem:) a gazdik jószivétől hízik a kutya :(
remélem segítettem is,
üdv
chris

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2008.06.08. 18:26:50

Kedves Erika 84!

A labitok nem kívánt szokása - hogy az idegenek lábára mászik - milyen jellegű? Egyszerű barátkozás, vagy szexuális érdeklődés? Kérlek egy picit pontosabban írd le a jelenséget!

Morzsi

Erika 2008.06.09. 09:42:58

Szia! Én ugy gondolom szexuális érdeklődés. Hiszen ugyan ugy viselkedik, mintha lány kutyussal találkozna. Csak azt tartom érdekesnek, hogy velünk nem viselkedik így, csak az idegenekkel. Az állatorvos hormoninjekciot javasolt, de nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a megoldás. Körülbelül 8 hónapos korában figyeltük meg ezt először, akkor mindig leszidtuk érte, sajnos eredménytelenül.
Kinézetre is elég erős kan kutya, rendkívül karakteres labrador.
Kutyaiskolában sajnos ezzel a problémával nem igazán foglalkoztak.Az idegeneket megszagolja, és rögtön ilyen a reakcioja.

Dávid 2008.08.09. 12:13:10

Az szeretnem kerdezni h a kutyat hogy lehet megtanitani a szagfogásara???Pl h ha adok neki 1 papucsot(enyemet)akkor az t odahozza nekem!

Kővágó Zsófia smiley 2008.10.06. 18:39:25

lehetne egy kérdésem??? nekem lesz pár hónap múlva egy labradorom szerencsére :D és lakásban lesz. ha tud valaki bármilyen módszert emitől 2 hónap alatt szoba tiszta lehet egy labi örömmel várom az ötleteket :D köszönettel Zsófi (13 éves vagyok)

Kővágó Zsófia smiley 2008.10.07. 12:15:28

mitörtént veled Morzsi? avgy a gazdiddal? gyógyuljatok meg!!! :D:D és ha tényleg tud vaalmi jó kis módszert akor örömmel és nyaltan várom az ötleteket mert tényleg nagyon nagy szükségem lenne a segítségre. köszönöm és gyógyuljatok meg! mindenkinek szép és kellemes napokat kívánok! sziasztok! :D

Zsófi :) 2008.10.07. 12:30:58

hello. lesz egy labim és lakásban lesz. ha valaki- bárki tud egy hatásos módszert a labik szoba tisztaságát illetően örömmel várom az ötleteket. 2 hónapom lenne arra, hogy ezt véghez vigyem. köszönöm: Zsófi :) (nyáris zünetben lesz a kutyus és 13 éves vagyok) köszönöm :)


süti beállítások módosítása