Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

A póráz két végén

2009.06.05. 12:52 - Marketinges

Egy kedves hozzászóló hívta fel a figyelmünket a Spektrum-on futó sorozatra, mely valóban hasznos és gyakorlatias megközelítésben segít a Gazdiknak. Bár az amerikai stílus a TV műsorokban is kicsit szokatlan nekem, de az viszont kétségtelen, hogy az Egyesült Államokban sok a Labrador, így ebben a műsorban is gyakran feltűnünk.

Morzsika is ajánlja ezt a műsort, hiszen kutyákról szól, és sokat tudnak belőle tanulni a Gazdik. Na de nem erről szeretnék vakkantgatni.

A múlt heti adásban szerepelt egy híres hollywodi sztár kutyus is, aki valóban nagyon ügyes dolgokat tudott végezni. Megkérdezték az edzőjét (oktatóját?), hogy mivel érte el, hogy a kutyus ilyen engedelmes és ügyes?

A válasz (mely megmelengette kutya szívemet): "Én barátnak tekintem a kutyát. Jóban vagyunk, és ha megkérem valamire, akkor azt meg is teszi."

Hát tetszenek látni? Ilyen egyszerű!

Na jó, nem ilyen egyszerű! De ez a legfontosabb! Jóban kell lenni a kutyával! Egy Labradorral különösen. Oké, nem szabad elfelejteni, hogy a kutya az kutya, az ember pedig ember. A kutyának feltétlen szüksége van az ember nyújtotta biztonságra, szüksége van egy falkavezérre, tehát nem egyenrangú a kutya és a gazdi. Ez időnként szigort is jelent. 

De a tisztelet, a bizalom és a szeretet egyenrangú fogalmak kellenek, hogy legyenek! Ha megvalósul ez a harmónia, akkor garantáltan probléma mentes és nagyon boldog lesz kutya és gazdi viszonya.

Én csak tudom!

Morzsi

Hajrá Morzsika, Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr171165368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ősi homár fapados · http://zsigavagyok.tumblr.com/ 2009.07.23. 00:51:33

hát igen, a kutya az bizony kutya:)
sőt még a labrador is első-, másod-, ésígytovábbsorban kutya, és csak utána labrador

(a következő tudományos áttörés témája az lehetne, hogy a kutyatulajdonosok esetében miért nem érvényesül a "szomszéd nője mindig zöldebb" effektus, azaz miért olyan elfogultak azzal a fajtával, amilyen éppen nekik van)


süti beállítások módosítása