Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Szilveszter

2010.01.05. 09:22 - Marketinges

Címkék: szilveszter

Mit tegyünk a kutyánkkal szilveszterkor?

Egy kicsit elkéstem ezzel a bejegyzéssel. Persze abból indultam ki, hogy egy Labrador számára nem lehet probléma a szilveszteri durrogtatás. És ez valószínűleg így is van! De más kutyák is léteznek. Hozzájuk szól ez a bejegyzés. És jövőre is lesz szilveszter!


Mi egy faluban élünk Budapest közelében. A Gazdimmal kihasználtuk az Újév első napjait és sokat kirándultunk. A kirándulások alkalmával szomorúan tapasztaltuk, hogy bizony sok kutya elkóborolt, és nem találja a hazafelé vezető utat. Ez nagyon szomorú. Már láttunk olyan gazdit is, aki villanypóznára ragasztgatta a kutyája fényképét, hogy aki látja, hozza vissza.
Miért van ez minden évben?
A kutyák egy részét szörnyű félelem fogja el, a puskaropogás szerű szilveszteri hangzavartól. Félelmükben ilyenkor ész nélkül menekülnek.
Nagy öröm a Labrador gazdáknak, hogy a Labrador nem ijed meg a petárda durrogástól Lévén, hogy vadászkutya, így bírja a hirtelen zajokat. A Labrador ebben is csodakutya!
Vannak azonban olyan kutyafajták, akik rosszul reagálnak a durrogásra. Ezen a már nem lehet változtatni, így alkalmazkodni kell ehhez a helyzethez.
Mit lehet tenni?
1. Lehetőleg maradjunk a kutyánk közelében. A gazdi közelsége, simogatása, becézése sokat segít ebben is. Ha kertlakó a kutyánk, akkor kivételesen engedjük be a házba. Egyszer egy évben ez is belefér.
2. Egyes kutyáknál sokkot vált ki az ijedtség. Ez igen szélsőséges eset, de attól még előfordulhat. Ebben az esetben érdemes az állatorvostól nyugtatót kérni, és késő délután beadni a kutyának. Nem oldja meg teljesen a problémát, de sokat segít.
3. Kapjon a kutya azonosító chip-et!
4. Kapjon a kutya azonosító bilétát! Ezen szerepeljen a gazdi telefonszáma.
5. Erősítsük meg a kerítést! Egy kutya mellett illik olyan kerítést építeni, ami átjárhatatlan. A kutyák időnként elvágyódnak, időnként hívatlan látogatót fogadnak. A mi falunkba például róka jár. Ezeknek a problémáknak elejét vehetjük ha erős és magas a kerítésünk. Érdemes betonlábazattal, és felette pedig 30-50 cm magas vasráccsal indítani a kerítést, hogy se ásva, se bontva ne boldoguljanak vele a kalandvágyó egyedek.
6. Ha pedig mégis elveszett a kutyánk, akkor érdeklődjünk a helyi sintérnél. (ha ültettünk be chip-et, akkor fognak keresni )
 

Hajrá Morzsika Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr451647538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesi97 2011.01.02. 16:53:33

Sziasztok!! Nekünk is labradorunk van, de ő sajnos fél a tűzijátékoktól. :-( Ilyenkor mindig nyüszít, futkározik, remeg és nagyon ideges. Főleg éjfélkor, mert akkor rengeteg tűzijátékot lőnek fel. Szerencsére már vége.


süti beállítások módosítása