Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

A Labrador és a fájdalom

2010.01.29. 16:12 - Marketinges

Címkék: diszplázia

A Labrador minden szempontból csodakutya. A fájdalom küszöbe is nagyon magas. És nem arra kell gondolni, hogy begőzöl az agya mint egy pitbullnak és akkor nem érez semmit.
A Labrador egyszerűen csak ritkán jelzi hogy fájdalma van.

Ez persze nagyon kényelmes, mert nem kezd el vonyítani ha vizsgálja az állatorvos, és nem visít fel, amikor megkapja az oltást. De ez néha veszélyes is lehet. Ha későn észlelünk egy panaszt, akkor romlik a gyógyulás esélye. Könnyen így járhatunk az izületi diszpláziával!

Véleményem szerint az ízületi panaszok az egyik legalattomosabb veszély, ami egy Labradorra leselkedik. Egy kialakuló diszplázia ördögi körbe kergeti a kutyánkat. A fájdalomtól nem lesz kedve mozogni, a kevés mozgástól tovább romlik az állapota és még kevesebbet mozog. Ettől elkezd hízni és ez tovább terheli az ízületeit. Fontos ezért, hogy időben cselekedjünk ha baj van.

Azt javaslom, hogy panasztól függetlenül - évente egyszer - kérjük meg az állatorvost, hogy vizsgálja meg a szépséges Labradorunk izületeit is. Ez egy manuális vizsgálat. Az állatorvos tekergeti a Labrador izületeit, és ha a kedvencünk erre picit is rosszul reagál, akkor okunk van aggódni. Ha különösebb reakció nélkül tűri ezt a speciális masszázst, akkor nyugodtan mehetünk haza.

De a fájdalomról más is eszébe jutott Morzsinak. A Labrador valóban nem panaszkodós kutya. Csak a szeretetével, az örömével tolakszik, a fájdalmával, a bánatával nem terheli a Gazdiját. Figyeljünk ezért fokozottan a kutyánkra. Ha a megszokottnál kevesebbet rohangál, kevesebbet eszik, vagy csak kedvetlenebb, kevésbé játékos, akkor  kezdjünk el gyanakodni. Ha ez az állapot 2-3 nap múlva is fennáll, akkor feltétlen forduljunk állatorvoshoz!

A Labrador nem fog panaszkodni. Némán várja a Gazdi segítségét.

Hajrá Morzsika, hajrá Labrador
 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr201712826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SanDan 2010.03.03. 19:52:21

Mi elmentünk röntgenre a dokinkhoz, mert kitaláltuk, hogy az örökmozgó labinknak az agility egy roppant jó elfoglaltság lenne. Aztán de jól is tettük! Kiderült, hogy a bal oldala közepes, a jobb oldala enyhe diszpláziás. Azóta eltelt egy év (természetesen agility kihúzva, zöld kagylós gyógyszer rendszeres szedése, sok mozgás sima terepen), és visszamentünk kontroll röntgenre. A jobb oldala majdnem mentessé vált (98 fok), a bal oldala pedig enyhére módosult. Ennek mi nagyon örülünk, és gondoltuk megosztjuk veletek, hogy a rendszeres mozgás, az odafigyelés, és a megelőző kezelés mennyit számít!
:-)

nedved112 2010.05.06. 13:43:35

Sziasztok aszt szeretnem kerdezni h milyen oltasokat kell adni a kutyusnak ?mert kaptam egy 3 honapos labradort koszikeee

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2010.05.06. 14:04:49

@nedved112:

A "témák" "oltások" szóra kattintva bejön az a bejegyzés, amiben leírom az oltások menetét.

De azt javaslom, hogy találj egy jó állatorvost, mert az bármikor fontos lehet, és akkor ő majd jelzi, hogy mikor mit kell kapjon a kutyus.

Morzsi


süti beállítások módosítása