Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Büszkeség

2010.05.04. 14:13 - Marketinges

Címkék: büszkeség

Kicsit irigylem a Gazdimat! Olyan sokszor lehet büszke.

Miért is érdemes jól neveltté tenni egy kutyát? Hát ennek sok oka van. Én most egy ritkábban emlegetett okot említek. Gyakran előfordul séta közben, hogy a szembe jövő kutyusok Gazdijai elismerőleg méltatnak engem. Ennek általában az az oka, hogy a Gazdim még véletlenül sem használ pórázt - saját bevallása szerint nem tudja, hogy hova tette - így ha szemben jön egy másik kutya, akkor szavakkal és jelekkel megkér emgem, hogy jöjjek rendesen a lába mellett. A szembe jövő kutya - jobb esetben - fegyelmezetten, rosszabb esetben fegyelmezetlenül, de póráz száron megy a gazdija mellett. Morzsikának nincs erre szüksége. A lábhoz vezényszó elegendő arra, hogy tudjam a helyem. (Okos labrador, jó labrador.)

Ilyenkor gyakran mondogatják, hogy "milyen okos kutya", meg "látod", meg "nahát". A Gazdim meg úgy tesz mintha nem is nagyon figyelne, de tudom, hogy a lelke mélyén nagyon büszke.

Hát ezért irigylem a Gazdit.

Persze én is sokszor vagyok büszke rá. Mert nekem meg nagyon rendes Gazdim van. Naponta sétál velem, meg mindíg megdicsér, meg meggyömöszöl, meg tudom, hogy nagyon szeret. Szóval nekem is jó.

Hajrá Morzsika, Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr171973882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kail 2010.06.01. 12:03:23

Bocsánat, de én csak a címhez szeretnék hozzászólni.
A Labrador a Csodakutya nagyon nehezen olvasható a sötét háttér miatt, illetve az e-vakkantásra vonatkozó rész is. Légyszives ezen javítani.

p_emoke 2010.06.23. 16:53:35

sziasztok, ket napja a ferjemmel buszke tulajdonosai lettunk egy arany szinu 8hetes labradornak. van egy kicsi problemank, erdelyiek vagyunk, es innen is vettuk a kutyust, de az a baj, hogy eddig csak romanul hallotta az embereket beszelni es roman szavakra hallgat, mivel kicsi kesobb ez nem lesz gond? mennyi ido mulva "tanul" meg magyarul?
ha letezik ilyen egyaltalan

maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.07.19. 17:06:15

@p_emoke: Szia!

A kutya soha nem tanul meg semmilyen emberi nyelvet, csak utasításokat. Sokkal fontosabb lesz neki a testbeszéded, az meg minden nyelven ugyan az. És nyugodtan meg lehet tanítani több nyelven is a kutyát a vezényszavakra.

itt többet is olvashatsz:

www.demonbonnie.hu

Csizi11 2012.06.25. 17:15:21

Hello! ha valaki tud segíteni légyszi segítsen!!

6 hetesen hány kilónak és mekkorának kéne lennie egy labradornak?? Ez enyém olyan kis elesett még.. doki is most oltotta ő is mondta, 7 en voltak tesók, de a tenyésztő azt mondta h mindegyik kb ekkora volt.. de valamiért utoljára maradt, szegénykém...:(

Köszi előre is!! Várom az adatokat...:) kg, méret magasság!!

Köszi


süti beállítások módosítása