Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Okos-e egy labrador?

2010.09.30. 16:12 - Marketinges

Címkék: okos kutya

Az elfogult - elnézést érintett vagyok! - válaszom, hogy mi az hogy? Nagyon is okos kutya egy labrador! De nézzük meg egy picit, hogy mit is jelent ez a kérdés feltevés!

A szomszédom apósa - nagy hangú ember - észosztása áthallatszik a kerítésen: "Csak egy kutya!" - mondja, és én teljes labradori és morzsikai mivoltomban felháborodom! Mi az hogy csak egy kutya? Csak egy kutya: tehát hűséges, kedves, mindig vidám, mindig örül az embernek? Persze nem erre értette.

Ott lehet a kutya elásva (ez jó, hihi), hogy a legokosabb kutya is csinál néha butaságot. Ha unatkozunk, ha úgy érezzük, hogy el vagyunk hanyagolva, vagy ha nagyon hajt az ösztön, akkor bizony elfelejtkezhetünk a gazdink elvárásairól. Nekem a legtöbb gondom az evéssel van. Sajnos állandóan éhes vagyok, ezért séta közben is be-be kapok ezt azt. Ezért a Gazdim nagyon haragszik, és nem érti, hogy az ő jól nevelt Morzsikája, aki csak akkor eszik, ha arra engedélyt kap, miért "szabadul el" séta közben.

Más kutya ás, van aki szökik, van aki ugat, van aki rágcsál.

Ezek általában ösztöntől hajtott cselekedetek. Nehéz ezeknek ellenállni. Különösen, ha nincs a közelben a gazdi.

De ettől még nagyon okosak vagyunk ám! Okosak, szófogadók, tanulékonyak. Asszem az embereket is sokszor hajtja ösztön. A szomszédom apósa például úgy káromkodik, hogy 2 utcányira is hallatszik. Csak egy ember.. Vakkanthatnánk.

Hajrá Morzsika Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr932334950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása