Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Hogyan foglalkozzunk egy három hónapos labradorral?

2010.10.27. 14:04 - Marketinges

Címkék: kölyök nevelés

Mikor érdemes elkezdeni tanítgatni egy labradort?

Hogyan kell foglalkozni egy kölyök labradorral?

Mik az első teendők egy kicsi labrador nevelésében?

Egy labradorral való foglalkozást nem lehet elég korán kezdeni, mert annyira édes, hogy öröm vele az "értelmetlen" játszadozás is. De ha tervszerűek, és szakszerűek szeretnénk lenni, akkor a kezdeti lépések a következők legyenek:

  • Három hónapos korban még nem sok értelme van a vezényszavaknak. El lehet érni, hogy leüljön a kiskölyök, de ez nem tudatos cselekedet eredménye.
  • Annál fontosabb feladat viszont a Gazdira figyelés rögzítése. El kell mondjam: nem lesz könnyű. Egy három hónapos kölyök még szertelen, izgága, minden eltereli a figyelmét. 
  • A jutalom falat - ami legyen például virsli darab, ez puha és könnyen lecsúszik a torkán, nem tereli el a figyelmét a rágcsálás - hasznos lehet.
  • Gyakorlat: Emeljük a kezünket a labi feje fölé. Ekkor kénytelen felemelni a fejecskéjét, és így nem tud annyira hóbortoskodni. Ha picit lenyugszik, akkor kapjon juti falatot. Közben dícsérjük meg, mondjuk a nevét, stb.
  • Legyünk következetesek! Már ekkor is. Ha ugrál, akkor nincs jutalom!
  • Ne ismételgessük túl sokszor az utasításokat!
  • Csak rövid ideig neveljünk!
  • Játsszunk, játsszunk és játsszunk! De! A labrador ne felejtse el, hogy ki az úr!

     

Hajrá Morzsika, Hajrá Labrador

  

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr442402832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petinagy97 2011.07.21. 23:25:59

Kedves Morzsika! ( és Gazdája!

8 hetes labrador kutyusunk eléggé harapdálós, ami nem is lenne baj, ha nem a nadrágszárunk és a lábunk bánná az éles fogai munkáját. Kaphatnék egy kis segítséget, hogyan szoktassuk le erről?

Köszönöm.

Attila0621 2011.07.22. 21:33:06

Jó napot Morzsi és Gazdája!

10 hetes labrador kan kiskutyám van. Szeretnék pár dologban segítséget kérni.

A kutyusom eléggé harapdálós és így amikor oda akarom neki adni a jutifalatot, egyből az ujjamra harap...ez mindig ígyvan, és már 1-2 sebesülés is járt vele (vérzett az ujjam,stb...) Hogyan szoktassam le erről?

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a szomszédban van egy 7éves labrador szuka kutya. Zsömi (a kutyusom) mindig átszökik, megeszi a szomszéd kutya ennivalóját...stb.
Nos nekem már a hócipőm is televan, ezért már párszor rávertem a fejére és a hátsó lábára is. Ez olykor hatásos, mert egyből haza is jön és a helyére megy. De amikor vissza bemegyek a házba, ismét átszökik. Mit tegyek? Előre is köszönöm.

Attila0621 2011.07.23. 17:08:39

@petinagy97: Szerintem, bár nem biztos. (az én kutyámnál ez nem vált be). De ha esetleg valami keserü dologgal befujnád a lábad. Akkor lehet, hogy leszokna róla. :)

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2011.07.26. 14:24:51

Kedves Érdeklődők!

Egy bejegyzésben válaszolok a kérdésekre.

Morzsi


süti beállítások módosítása