Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Téli veszélyek

2010.12.06. 15:58 - Marketinges

Címkék: tél

Morzsika kinti kutya. Vagyis kint lakik a kertben. És nem megy a Gazdi házába, még akkor sem ha nyitva az ajtó, vagy ilyesmi. De ez természetes is. Morzsika okos kutya. De mire is érdemes ilyenkor figyelni?

A hideg nem valami egyszerű dolog, de mi labradorok alapvetően nem vagyunk fázósak. Egy jó házikó, rongyszőnyeg, és elvagyunk. A havat szeretjük, tehát a séta, a kirándulás éppen úgy igényünk mint nyáron, vagy tavasszal.

Én leginkább a talpacskáimat fájlalom, ha nagyon sós szakaszokon sétálunk. De ilyen nálunk ritkán van, mert a falunkban nem nagyon sóznak. De a városi kutyák erre figyeljenek. Ki tudja marni a talpunkat, nem beszélve a só nyalogatás káros következményeiről.

Veszélyes lehet az is, amikor a magas hó felülete megfagy, rálépünk, és beszakad a lábunk alatt. Ekkor a jég összvagdoshatja a lábunkat. Nehéz ellene védekezni.

A kajálás télen lehet egy picit gazdagabb. Nem baj ha egy kicsit felszed magára egy labrador.  Majd tavasszal leadja. Csokit azonban ne adjunk a kedvencünknek. Nincs rá szüksége, és eléggé káros.

A szilveszterről majd külön írok. Még van időnk. Azt azonban próbáljuk megtapasztalni, hogy mennyire ijedős a kutyusunk. A labrador nem származik ijedős családból, de persze lehetnek rossz kivételek. Ha megijed a kutyánk egy durranástól, akkor jól fel kell készülni szilveszter éjszakára.

Hajrá Morzsika, hajrá Labrador

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr432497247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timka és Bella 2011.03.08. 10:10:51

Bella labinak 3x szigetelt házikója van (kívülről borovifenyő, aztán egy 15 centis hungarocell, és legbelül OSBlap), télen pedig jó sok szénával béleljük ki az ólat.
Volt,hogy rongyot tettünk be,de azokat volt hogy kihúzgálta, vizes lett,büdös lett.
Így maradt a széna, az száraz marad, Bella pedig finom illatos, ahogy egyik kedves barátunk mondja,bociszagú :)

Timka és Bella 2011.03.08. 10:12:50

Bella jó sok szénán alszik télen, elvezeti a vizet, nem büdösödik, nem húzza ki Bella az ólból, és finom szénaillatú,ahogy egyik kedves barátunk mondaná: bociszagú :)


süti beállítások módosítása