Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Morzsika egészsége

2011.03.07. 14:50 - Marketinges

"A kutya az kutya."

"Bírja a gyűrődést."

'Az én nagyapám sose vitte állatorvoshoz a kutyáit."

"Minek vacakolni egy kutya egészségével? Majd csak meggyógyul."

Sajnos most más idők járnak. Már a kutyák egészsége sem a régi.

Morzsika egy elég makacs és kicsit megmagyarázhatatlan nyavalyával küzdött. A dolog kb két éve kezdődött. Morzsika sokat vakarózott és hullott a szőre. A vakarózás helyén kisebesedett, és az egész bundája zsíros tapintású volt.

Pedig a labrador szőre nem tartozik a túlságosan zűrös bundák közé. Tulajdonképpen még a szőre miatt is különösen ajánlható kutya. Nem hosszú, nem kell vele sokat foglalkozni, nincs vele sok gond.

Morzsikánál ez nem volt elmondható.

Sok drága vizsgálat, sok kártékony gyógyszer, és a helyzet pedig csak átmenetileg javult. Rövid idő múlva a panaszok újra jelentkeztek. Az állatorvosunk -Eszter - parlagfű allergiára gyanakodott, és részben igaza is volt. A pollen időszaki szteroid kezelés segített is, de megjött a tél, a pollenek elmúltak, a vakarózás meg visszajött. Ekkor jött a következő megérzés: ételallergia. Morzsika azóta csak szárnyashús mentes, diétás tápot fogyaszt, és - csodák csodája - meggyógyult a szőre. Hát ennyi a történet.

Nekünk nagyon tanulságos volt. Nem hittük volna hogy ennyire nagy gondot okozhat - az amúgy drága, és professzionális - de nem megfelelő táp.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr802718484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása