Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Labrador standard

2011.06.06. 16:35 - Marketinges

Ezt a nagyon komoly leírást ezen az oldalon találtam. Azért közlöm, hogy minden labrador gazdi tudja, hogy milyen okosakat írnak rólunk - labradorokról - a szakemberek.

De én nem is így nézek ki! De a Gazdim attól még szeret! És ez a lényeg! Morzsika

 

FCI standard Nr. 122/c (módosítva 1986-ban) / Származási hely: Nagy-Britannia

Általános megjelenés: Erős felépítésű, élénk, rövid ágyékrésszel rendelkezik, széles koponya mély mellkas és jól ívelt bordák, széles és erős ágyék far és hátulsó végtagok.

Jellemzői: Kiegyensúlyozott, nagyon életrevaló, kitűnő orrú, puha szájú, vízimádó kutya, jó alkalmazkodó képességű, rendkívül odaadó kísérő.

Jelleme: Intelligens, figyelmes, készséges kutya, minden vágya, hogy gazdájának örömet szerezzen. Barátságos természetű, az agresszivitás vagy a félénkség legkisebb jele nélkül.

Fej: Széles, jól formált agykoponya kifejezett stoppal a pofa nem lehet húsos. Az arcorri rész közepesen hosszú, erős, nem hegyes. Az orrtükör széles jól képzett orrlyukakkal.

Szem: Közepes nagyságú, intelligenciát, és jóindulatot sugároz, barna vagy mogyorószínű.

Fül: Nem nagy és nem nehéz, szorosan a fejhez simul, magasan és meglehetősen szélesen, hátul tűzöttek.

Fogazat: Erős állcsont-állkapocs és fogak tökéletes, szabályos és teljes ollós harapásban, amelynél a felső metszőfogsor köztes hézag nélkül fedi az alsót és a fogak merőlegesen állnak az állcsont-állkapocsban.

Nyak: Száraz, vastag, erőteljes a megfelelően dőlt lapockába megy át.

Elülső végtag: Hosszú ferde lapocka. A felkar és az alkarcsontok erősek és a könyöktől a talaj felé elölről és oldalról tekintve is egyenesek.

Test: Mély és széles, dongás mellkas jól ívelt bordákkal. Egyenes felsővonal. Széles, rövid és erős ágyékrésszel.

Hátulsó testrész: Jól fejlett a farok felé nem lejtős far, jól szögelt térdizület. Mélyen elhelyezkedő csánkizület, a tehénállás nagyon nagy hiba.

Mancs: Kerek és kompakt; jó csontos alappal, jól fejlett talppárnákkal

Farok: A fajta tipikus ismertetőjele; a tövénél nagyon vastag a hegye felé fokozatosan vékonyodó, középhosszú elálló szőrzet nélküli, de azért mindenütt köröskörül rövid, vastag szőrrel fedett, ezért "hengeres" megjelenésű, úgynevezett "vidra farok". Jókedvűen, de semmi esetre sem a hát vonala fölött hordja.

Mozgás: Szabad, térölelő, amelynél az elülső és a hátulsó végtagok egyenesek és párhuzamosak.

Szőrzet: Tipikus ismertetőjel; rövid vastag nem hullámos, nem zászlós, elég kemény tapintatú, időjárásálló aljszőrzet.

Szín: Egyszínű fekete, sárga, vagy máj- illetve csokoládészínű. A sárga árnyalata lehet bármely világos krémszínűtől a rókavörösig. Egy kis fehér mellfolt megengedett.

Nagyság: Ideális marmagasság: kanoknál 56-57 cm , szukáknál 54-56 cm

Hibák: Minden, a fentiektől való eltérés hibának tekintendő, amely értékelésének az eltérés mértékével pontosan arányban kell lennie.

Leggyakrabban előforduló hibák: durva fej, gyenge stop, világos szemek, könnyű csontozat, hosszú gyenge hát, magas far, meredek szögelések, nem elégséges előmellkas, nyitott mancsok, francia állás, fürtös szőrzet.

Megjegyzés: A kanoknak két, láthatóan normál fejlettségű, a herezacskóban elhelyezkedő herével kell rendelkezniük.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr702961906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása