Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Kiabálás

2011.09.05. 14:29 - Marketinges

Címkék: engedelmesség

Kell-e kiabálni egy labradorral?

Hadd magyarázzam meg a címet. Van olyan gazdi, aki kizárólag emelt hangon képes beszélni a kutyájával. Minden szava parancsoló, pattogó, kemény, hangos. A Gazdim mesélte, hogy egyszer volt egy barátjánál, aki szinte suttogva adta ki a vezényszavakat. Teljesen lenyűgözte ez a kutya-ember közti viszony. A kutya figyelt és egy halk jelzésre már cselekedett is.

Ennyi az egész? Ezt én is tudom! Azóta én is hallgatok a suttogásra, velem sem kell kiabálni.

De visszatérve a kérdéshez: Kell-e kiabálni egy labradorral?

Nem. Nem kell. Meghallja a halk utasítást is, ha kellő összhang alakult ki közte és a Gazdija között.

Persze erre sok kutyás mondhatja, az ő kutyájának meg kell tanítani, hogy ki az úr a házban, és ezért kemény kézzel kell fogni. Nos hát, lehet. Lehet, hogy egy pitbullal így kell bánni. Nem tudom. Még sosem voltam pitbull. Egy labrador ért a szép szóból is. Érdemes vele jóban lenni. Ő kész rá. 

Hajrá Morzsika Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr913204203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása