Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Értsük meg a kutyánkat!

2011.09.24. 22:07 - Marketinges

Ezt a bejegyzést a Gazdim írja. De részletesen megbeszélte velem, és kikérte a véleményemet. Érdemes elolvasni, és elgondolkodni a leírtakon.

A kisfiam - Bálint - a "miért?" korszakát éli. Egy nap több tízszer kérdezi meg, hogy "miért?". Ez lehet néha idegesítő is, de ha belegondolunk, akkor az van mögötte, hogy szeretné megérteni a világot. És ez remek dolog.

Tanácsadóként dolgozom. Az ügyfeleimnek gyakran mondom, hogy próbáljanak a vevőik fejével gondolkodni. Próbálják meg megérteni a vevőik vágyait, motívumait, problémáit, és sokkal sikeresebbek lesznek. Szívesebben vásárolnak tőlük, szívesen ajánlják másoknak is, vissza-visszatérnek, akár magasabb árat is elfogadnak.

Gyerekpszichológiával foglalkozó könyvben olvastam, hogy sokkal könnyebben birkózunk meg a nem alvás, a hiszti, a nyűgösség, a dacosság stb problémájával, ha próbáljuk megtalálni az okokat, ha próbáljuk megérteni a gyerekünket.

Tegyük fel ezt az egyszerű kérdést: Miért teszi ezt?

Vigyázat! Ne fussunk bele egy csapdába!

Miért tesz ilyet?

Mert gyerek.

Mert kutya.

Mert dackorszakos.

Mert elkényeztetted.

Mert hisztis.

Mert a vevőnek semmi sem jó.

Mert bunkó. stb.

Igen. Ilyen válasszal is kiszúrhatjuk a szemünket, de ezzel nem jutunk előre.

Mindennek van oka.

Azért hisztizik, mert másképp nem tudja elmondani amit akar. És lehet, hogy pont azért nem tudja, mert te nem figyelsz oda.

Azért rágta szét a kerti bútort, mert unatkozott, mert te nem foglalkoztál vele, és nem volt más rágni valója.

Azért elégedetlenkedett a vevőd, mert azt hitte - a hülye - hogy ha az van kiírva, hogy minőségi szolgáltatás, akkor pontosan érkezik a szerelő.

Szóval? Keressük az okokat, és értsük meg a kutyánkat!

folytatni fogom a konkrét okok feltárásának lehetőségeivel.

ps:

Morzsikának most folyt le az infúziója. Holnap vagy holnapután - valószínűleg megoperálják.A Facebook oldalon beszámolok az aktuális állapotáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr123254025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása