Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Gyakorlás

2012.11.12. 14:11 - Marketinges

Repetitio est mater studiorum - Ismétlés a tudás anyja

labifekete.jpg

Érdekes látni, vagy inkább tapasztalni a kutyánk memóriáját. ahogyan ráismer egy régi helyre, régen látott emberre. Mi emberek másként érzékelünk, és másként működik a memóriánk is. Egy kutya - ebben is - jobban átengedi magát az ösztöneinek. (bár ki tudja? még egy kutyus sem számolt be erről.)

De most nem erről szeretnék írni.

Hanem arról, hogy bármilyen jó memóriája van is a labradorunknak, gyakorolni sosem árt. A következőt javaslom:

  • A kulcsfontosságú dolgokat (én ilyennek tartom a "Hozzám" vezényszót) egy-két hetente, ingerszegény környezetben, a tökéletes kivitelezésig ismételjük át.
  • Az összetett dolgokat (leül  velem szemben, majd lábhoz) csak akkor gyakoroljuk, ha van lehetőségünk csiszolni. Ne hagyjunk rosszul végezni semmit.
  • A technikás, nagy pontosságot igénylő dolgoknál (Morzsinak ilyen a "lábhoz" vezényszó pontos kivitelezése) használjunk újra segédeszközt, (pl. jutalomfalat) ha enélkül nehezen "emlékszik" a kutyusunk.

És gyakoroljunk, gyakoroljunk. A kutyánk élvezni fogja.

Hajrá Morzsika, Hajrá Labrador

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr154903339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása