Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Ugat a kutya

2011.03.16. 15:11 - Marketinges

Mi egy Budapest melletti kis faluban élünk. Ide azért költöznek az emberek, mert csendre és nyugalomra vágynak. De nem mindig ezt kapják, mert némely kutya nagyon ugatós. De mit lehet tenni?

Az utóbbi időben egyre többen panaszkodnak, hogy sokat ugat valamelyik kutya. Morzsika nagyon nem ugatós. Csak akkor ugat, ha annak valami konkrét oka van. (valaki, vagy valami bejött a kertbe stb.)

Emlékszem, amikor a felső szomszéd kissé aggódva kérdezte a Gazdimat, hogy milyen kutya vagyok, nem ugatok-e sokat, mennyire vagyok nyugodt? A Gazdim megnyugtatta  a szomszédot, hogy minden rendben lesz, és azóta sincs semmi kifogás ellenem. Sajnos azonban nincs ez mindenhol így. Némelyik kutya mást sem csinál, csak ugat. Ugat ha valaki elmegy a ház előtt, és ugat ha senki nem megy el a ház előtt, mert unatkozik. Ez valóban nagyon idegesítő! Mit tegyünk?

Az ugatás problémáját két oldalról érdemes megközelíteni:

  • Le lehet szoktatni a kutyát az ugatásról, ha foglalkozunk vele. Konkrétan: meg lehet szüntetni ezt a rossz tulajdonságot, éppen úgy ahogy más rossz tulajdonságot is. Ha sétálunk vele, és szembe jön egy másik kutya, akkor következetesen nem szabad hagyni, hogy ugasson. Ezt persze csak akkor érjük el, ha figyel ránk a kutyánk. Erről már írtam többször is. Ha másként nem megy, akkor tereljük el a figyelmét.
  • Az unatkozó ugatást nehezebb megszüntetni, mert a nap bármely szakaszában előfordulhat. Szerencsés, ha a kutya élettere kicsit zárt, vagyis nem lát el a megyén túlra. Érdemes az ingereket korlátozni. Ha pedig otthon vagyunk, akkor minden ugatásnál - nincs mese - ki kell jönni a házból, és fegyelmezni. Ez persze nem könnyű, de ha már ilyen kutyát vettünk, (kaptunk, szereztünk, találtunk) akkor ezzel számolni kell. 

Morzsika tiszteletben tartja mások nyugalmát! Tegye meg ezt minden kutya!

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr712744367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása