Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Simogatás

2011.08.23. 12:51 - Marketinges

A simogatás, a kutya érintése nagyon fontos, hasznos és - nem utolsósorban - jó dolog. De nem mindegy, hogy hogyan tesszük!

Azzal kezdem, hogy a testi érintés ember-ember, kutya-kutya, és kutya-ember között egyaránt fontos. Eszembe jut egy valamikor látott dokumentum film egy pásztor emberről, aki elmondta, hogy ő bizony nem nyúl a kutyájához. A kutya teszi a dolgát - terel, vigyáz - és kész. Feltételezem, hogy ez a derék magyar paraszt a feleségét és a gyerekeit is csak akkor érinti meg, amikor nagyon muszáj. 

De visszatérve a simogatásra. Simogassuk, dögönyözzük, cirógassuk a kutyánkat. Jót teszünk vele magunknak is.

De hogyan?

Kezdjük a hellyel:

Talán nem köztudott, de a kutyus alapvetően nem szereti ha a fejéhez érnek. Egy labrador bizonyosan nem fog agresszíven reagálni, legfeljebb elrántja, vagy felrántja a fejét, de a fej simi nem jó üzenet számára. A mancs érintését sem szereti. A kézfogás az emberek világában divat. Pacsizni meg lehet tanítani, egy kutyát, de annyira fog vágyni rá, mint mókus az erdőtűzre.

A legjobb hely a labradorunk szépséges oldala. Hátra fele, végig simogatva. Nyugodtan, lassan, csak annyira erősen, hogy érezze az érintésünket.

Alkalmazzuk a simogatás dicséretként is. Ekkor szavakkal is erősítsük meg az elégedettségünket. Alkalmazzuk a simogatást szeretetből is. Morzsinál a szeretet simogatás könnyen átmegy hanyatt fekvésbe, és kéjenckedésbe. De ez jó dolog. Neki is. Nekem is. Szeretetet adunk egymásnak.

Hajrá Morzsika, Hajrá Labrador

ps: már megint a Gazdim írt. Lehet, hogy szólok neki, hogyha ennyi mondandó szorult bele, akkor nyisson egy saját blogot. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr843173410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gera 2012.02.25. 21:33:36

Én nem tudom, már egy csomószor olvastam ezt, hogy a kutyák nem szeretik, ha a fejüket simogatják, ehhez képest eddig kettő darab kutyám volt és mindkettő élt-halt érte. A mostani, Fáni a négyéves labrador, odajön hozzám és a fejét befúrja a tenyerem alá, és addig piszkál így, amíg el nem kezdem simogatni a fejét. Tuti nem szereti :)


süti beállítások módosítása