Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Mennyit egyen egy Labrador?

2008.02.19. 09:34 - Marketinges

Címkék: etetés kutyatáp táp

A megfelelő mennyiségű táp

Be kell vallanom, nincs az a táp mennyiség amit ne tudnék megenni. A Gazdim szerint falánk vagyok, szerintem meg egyszerűen csak jó dolog enni. Vakkantgattunk a Labrador haverjaimmal, és kiderült, hogy az összes Labrador imád enni. Sajnos azonban vigyáznunk kell az alakunkra, ezért pontosan kell beállítani a szükséges mennyiséget. A tápok oldalán található ajánlott mennyiség csak tájékoztató jellegű. Jelentős különbség lehet attól függően, hogy mennyit mozog a kutyus, kint él vagy lakásban, hidegben több kaja kell stb. Egyénileg kell tehát beállítani az ideális mennyiséget. Az én Gazdim a következőket tette:

Először is meg kell határoznunk a kedvencünk tápláltsági fokát. Az egyszerűség kedvéért három kategóriát állítok fel:

  • Vézna, vagy sovány Labrador: Könnyen kitapintható bordák. Legfeljebb minimális háj réteg a bőr alatt. Horpadt has, kiugró csontok.
  • Ideális Labrador: Vékony hájréteg alatt még kitapintható bordák. A csontok is kitapinthatók, de nem kiugróak. Kissé felhúzott has. Felülről nézve látható a derék elvékonyodása.
  • Túlsúlyos és kövér Labrador: A bordák és a csontok csak alig, vagy egyáltalán nem tapinthatók. A has lelógó. A derék eltűnik. A kutyusunknak leginkább hordó formája van.

Ezek után a következőt tegyük:

  • Vásároljuk meg az optimális – teljes értékű – tápot a kedvencünknek.
  • Kövessük az ajánlott mennyiséget, ha jelenleg ideális súlyú a kutyánk.
  • 10-14 nap múlva ellenőrizzük a Labrador súlyát. Jól fog esni a kutyánknak egy jó kis lapogatás.
  • Korrigáljuk az eddigi mennyiséget.

Ha követjük ezt a módszert, akkor ideális testsúlyú és ideális egészségállapotú, életerejű lesz a kutyánk. Néha többet kell adnunk, néha kevesebbet.

 

Hajrá Morzsika
Hajrá Labrador

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr94345260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása