Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Nem mondom még egyszer!

2011.11.03. 17:05 - Marketinges

 Az előző bejegyzésemben arról is írtam, hogy csak egyszer adjunk ki egy vezényszót. De mit tegyünk ha nem engedelmeskedik a kedvencünk? Miért csak egyszer? Mire jó ez az egész? Hát lássuk..

Emlékeztetőképp: azért csak egyszer utasítsuk a kutyánkat, mert különben megszokja, hogy nem kell azonnal engedelmeskedni. Majd szól még a gazdi ha nagyon akar.

Meg persze azt is látni kell, hogy van különbség a vezényszó és a kutyával való dumcsika között. 

A kutyusunk neve, vagy az hogy "gyere", vagy nálunk egy csettintés NEM vezényszó. Ez a dumcsilka. Amikor a Gazdim azt mondja séta közben, hogy "gyere Morzsika" vagy csak csettint a nyelvével, akkor én nagyon figyelek, de ez nem vezényszó. Ez amolyan kapcsolattartás. Szólunk egymáshoz. Tudunk egymásról, figyelünk egymásra. 

Ha azonban a Gazdim azt mondja, hogy "ül", "marad", vagy "hozzám", akkor nincs mese. Azt MEG KELL CSINÁLNOM. Ha nem teszem, (ami persze csak véletlenül lehet) akkor a Gazdim szigorúan szól, hogy MORZSI!, nem szólok még egyszer! És általában  elindul felém. Fenyegetően. Ekkor kifejezetten hiba lenne nem engedelmeskedni. Hiba lenne megvárni amíg a Gazdim odaér hozzám. Inkább nem próbálom ki. 

Hát valahogy így néz ki ez a "csak egyszer utasítsunk"

Hajrá Morzsika Hajrá Labrador

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr1003350990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása