Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

A jutalomfalatról

2011.06.17. 11:21 - Marketinges

Sok gazdi egyáltalán nem használja ezt az egyszerű "eszközt", pedig hasznos, olcsó, hatékony és barátságos. Most a Gazdim ír erről.

A kutyusunk nevelésénél, tanításánál ugrásszerű eredmény növekedést érhetünk el, ha alkalmazzuk, és helyesen alkalmazzuk a jutalom falat módszerét.

A lényeg egyszerű:

  • Motiváljuk a kutyánkat jutalom falattal.
  • A labrador imád enni.
  • Ha jól végezte dolgát, akkor jutalmazzuk egy falattal.
  • A jutalom falat mellé, mindig dicsérjünk, simogassunk.

Nézzük a gyakorlatban.

  • Hívjuk magunkhoz a kedvencünket. Ez illendő, hogy falat nélkül is menjen, de valahogy el kell kezdeni. A hívás közben emeljük fel a jutalom falatot, hogy kíváncsi legyen a kutyusunk.
  • Ültessük le. Ha szépen, nyugodtan leült, akkor adjuk a szájába a falatot. Ne dobjuk, ne ugráltassuk. Nyugodtan ülve kell, hogy megkapja. Vagy tegyük a szájába, vagy a kinyitott tenyerünkből, nyugodtan, finoman vegye ki.
  • Ezzel egy időben simogassuk, dögönyözzük, dicsérjük.
  • Csak akkor van jutalom, ha pontosan végrehajtotta az utasítást, és nyugodtan, fegyelmezetten fogadja a jutalmat.

Természetesen, bonyolultabb feladatok elvégzését tűzzük ki célként. Fekszik, marad, hozzám, lábhoz, stb. Bátran legyünk kreatívak, de következetesek is. Egy idő után ritkítsuk a jutalmazást, de a dicséret mindig meglegyen! Örömmel fogjuk tapasztalni, hogy a kedvencünk egyre engedelmesebb, és könnyebben kezelhető.

 

Néha én is kapok jutalom falatot. 

 

 

 

 

 

 

Hajrá Labrador, hajrá Morzsika!

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr622991769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása