Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Evés!

2011.09.13. 11:38 - Marketinges

Címkék: kutyatáp

Egyszerűen szeretem nézni, ahogy Morzsika eszik. Élmény nézni azt az elszántságot, azt az alaposságot, ahogy elpusztítja az eléje tett elemózsiát. Most a Gazdi ír.

Láthatólag igaza van Maslow-nak, amikor azt mondja, hogy elsődleges szükségletünk az önfenntartás. Ezt Morzsika minden tanulmány nélkül pontosan tudja. Az étel azért van, hogy megegyük. Ami előtte van, azt megeszi. Ha sok, annál jobb. Addig eszik amíg van. Utána alaposan kinyalja a tálat, majd hosszasan körbe szimatolja a terepet, hátha leesett, lecsöppent egy-két falat.

A kisfiam elég rossz evő. Néha biztatom, hogy nézzük együtt Morzsika önfeledt kajálását, hátha ő is kedvet kap a lendületesebb inputhoz. 

Néhány tanács: (labrador tulajdonosoknak)

  1. A labrador nagyon hevesen eszik. Mondjuk úgy hogy fal. Emeljük meg a tálját - én egy nagyobbacska virágcserepet fordítottam a tetejére, és arra teszem a tálkát - hogy ne kelljen a földig hajolnia. Így a táplálék könnyebben jut be a gyomrába.
  2. Érdemes a száraz tápot vízzel felönteni, mert a száraz kaja hirtelen lenyelése nagyon fullasztó, köhögtető.
  3. Séta előtt ne etessük meg a kutyusunkat, mert a teli hassal történő szaladgálás, ugrabugrálás akár végzetes is lehet. 
  4. Érdemes jó minőségű tápot adni a kedvencünknek. Tápláló is, tartalmaz mindent amire szüksége van, és megelőzhetünk vele allergiákat, intoleranciákat. Én Eukanuba tápot adtam Morzsinak.
  5. Sok állatorvos, kutya tréner foglalkozik táp forgalmazással is, ami általában olcsóbb mint a kutya szupermarket ára.

Hajrá Morzsika, hajrá Labrador

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr913222830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tatka46 2012.01.13. 14:06:03

12 hetes a kutya labrador,olyan 10kg súlyú ez sok?


süti beállítások módosítása