Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Kölyök Labrador táplálása

2008.01.21. 18:42 - Marketinges

Címkék: etetés kutyatáp kölyök táplálás

Nagyon édesek, érdemes vigyázni rájuk

 

Mint már korábban is említetten, jó minőségű, a kutya életkorának, adottságainak megfelelő tápot adjunk a kedvencünknek. Ez kölykök esetében fokozottan igaz. Fogadjuk el: egy kölyök Labrador olyan, mint egy kisgyerek, annyi különbséggel, hogy sokkal gyorsabban fejlődik. Ha házi koszttal etetjük, akkor az is lehet, hogy még gyorsabban fejlődik, aminek a Gazdi persze nagyon örül. Sajnos azonban ez a gyarapodás nem harmonikus, a csontok állaga nem tart lépést a fejlődéssel, és könnyen csípőizületi diszpláziához vagy más rendellenességhez vezethet.

Hat alapvető tápanyagra van szükségünk: Víz, fehérje, szénhidrát, zsír, ásványi anyag, vitamin. Tartalmazza ezeket a házi koszt?

Ma már sokféle, és kiváló minőségű tápokat árusítanak, kifejezetten kölykök számára is. Higgyük el, megéri ezeket megvenni.

6 hónapos korig napi 3-4 alkalommal adjunk enni, 6-16 hónap között pedig napi kétszer. Hat hónapos korig, ha száraz tápot adunk, akkor áztassuk meleg vízbe, mert a kiskutya fogai még gyengék, de később helyes ha sokat rág a kutyus. A kölyökkutya táplálék igénye hatalmas, de a gyomra parányi, ezért meg kell oldani a gyakori etetést. (én mondtam, hogy van előnye felnőtt kutyával kezdeni) Friss víz mindig legyen előtte, tejet ne adjunk, mert annak hasmenés lesz a következménye. Fokozatosan szoktassuk kemény rágni valóhoz. Egy kölyök – a tű fogaival – amúgy is imád rágni. A csirkecsonttal vigyázzunk, mert az szilánkosan törik és végzetes következménnyel is járhat.

Vigyázzunk a kölyökkori elhízással. A Labrador folyton képes enni, egy kölyök meg még annál is többször. A Labrador közepesen nagyméretű kutya, diszplázia hajlammal, így inkább egy picit sovány legyen kutyus, mint gömböc.

Ha esetleg van más vérvonal is a kutyusunkban (nem ismert az apuka) és nem tudjuk, hogy mekkorára fog nőni a drága, akkor 4 hónaposan mérjük meg. Általában akkor érik el a súlyuk felét. Ha nehezebb mint 15 kiló, akkor gyanakodjunk, hogy szép nagy kutyusunk lesz.

Hajrá Morzsika Hajrá Labradorok!

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr78306191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Annamária 2008.04.08. 12:13:38

Sziasztok!
Nekem kérdésem lenne!
Aggodalmam támadt,mert a 6 hónapos labradorom farka nem úgy áll mint azt az eddig látott kutyusoknak.Nem tartja vízszintesen,sőt inkább maga alá húzza.A kutya,aki a Max névre hallgat.Nem él stresszben,kiegyensújozott életet próbálunk neki nyújtani.
Mi lehet az oka.
Vagy a helyes farok tartás később is kialakúlhat??
Köszi.

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2008.04.11. 09:14:08

Kedves Annamari!

A Labrador jellegzetes vidrafarka megérdemli a törődést!

Sajnos elképzelhető, hogy valami sérülés érte, mert a Labrador fájdalom tűrő képessége igen magas, és nem feltétlen jelzi, hogy baja van a farkának. Érdemes ezért állatorvoshoz fordulni.

Labradornál lehet úgynevezett "csuklós farok", ami - például - sok úszástól alakulhat ki. Úszás közben a kutyusnak olyan sokat kell felfele tartania a farkát, hogy egy idő után nem bírja az izület és egész egyszerűen lekonyul. De ez néhány nap után rendbe jön. Nem hinném, hogy ilyen probléma lenne nálatok. Szerintem ez inkább sérülés.

Morzsi

Dávid 2008.05.26. 23:55:42

Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám a kutyusommal. 9 hetes de szegény igen csak el van hízva, állandóan csak ülne, vagy feküdne. Hogy tudnám lefogyasztani? Egyébként most vettem 2 napja. Törzskönyves apától és anyától.
Van valamilyen különleges táp ami segíthet rajta? vagy ivartalanítás?
Vagy csak szimplán több mozgást igényel és kevesebb kaját?
Tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek!
Egyébként nagyon jó az oldal, rengeteg hasznos infot találtam már így is, hajrá Labik!

B.Bence 2008.08.22. 08:58:56

Hello mindenki!
Nagyon jó ez az oldal én most szeretnék egy labradort és itt nagyon sok hasznos informáciot találtam!! (amugy ez az oldal a kezdőlapom :D:D)

Kőszegi Kinga 2008.10.27. 19:10:14

Sziasztok!
Nekem van kettő fekete labradorom(testvérek gondolom)egyhelyről hoztuk öket,és mindent úgyanúgy csinálnak!úgyanúgy fekszenek sose mennek egymástól messze mindig látovávolságra kb.!:D Még nagyon sok mindenben hasonlítanak! nagyon aranyosak(1 fiú és 1 lány) De az lenne a kérdésem vagyis problémám hogy lassan 1 évesek lesznek és a szuka tüzelt ez mind rendben van csakhogy a testvére meg...! Nem lehet ebből baj?! Ha az nem akkor remélem az se hogy állandoan durván játszanak és nagyot szokot esni a hasára a lányka ettől lehet komolyabb baja? Remélem nem! Előre is köszönöm a segítséget!

SzDani 2009.09.29. 20:51:08

Sziasztok!
Nekem egy 3hónapos fiú fekete labim van, 2. napja nem akar enni, inni iszik vizet hasmenése van. Mit tegyek? Mert itt azt írja kölyök korban ne adjunk neki tejet, de ismerősöm azt mondja próbáljam tejjel. Segítsetek légyszí!

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2009.09.30. 10:06:58

@SzDani:

Azonnal állatorvoshoz!

Túl pici még ez a kutyus, gyorsan orvosnak kell látnia.

Reméljük nincs nagy baj!

Morzsi

SzDani 2009.10.01. 15:28:31

@Marketinges: Igen hívtuk az állatorvost és már szegénykém nagyon kivolt száradva én megpróbáltam mindent itattam fecskendőbből mindent megtettem. De ma hajnalba távozott közüllünk Néró kiskutyám!

pitt.tibi 2009.12.20. 23:27:30

Szevasztok!
most hoztumk egy 6 hónapos fiu Labit a 2 éves leányzó Labi mellé!Teljesen jo fej,nagyon sokat mozog és játszik, rendszeresen és jol eszik napi 3-szor, mégis olyan sovány csórikám hogy látszanak a bordái és hiába tömöm nem akar hízni! Ez normális ennyi idős korban?
Köszönöm

Mági88 2011.11.08. 13:29:40

Sziasztok!
Mikortól kell a kutyusnak calciumot adni? Én kutyum most 3 hónapos, amíg növésben van addig kell adni neki ugye?!
köszi :)

tatka46 2012.01.13. 14:09:41

12 hetes a kutyám, labrador kb 10kg ez sok? Mindent eszik napi kétszer,táp és otthoni ,elég nagynak találom a hasát ,lehet,hogy felvan fujodva,mi a teendő?köszi

Papesz74 2014.04.20. 12:48:06

Sziasztok!
Véleményetek szerint mennyire normális egy 4,5 hónapos labrador szukánál a 6 kg-os testsúly?


süti beállítások módosítása