Morzsika e-vakkantásai

Én egy aranyos labrador vagyok és itt olvashatók az e- vakkantásaim. Gazdiknak és gazdi jelölteknek egyaránt szólok. És persze: ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a Gazdim. Néha ő is hozzászól.

Morzsika a Facebookon

Legfrissebb vakkantásaim

Séta közben

2011.10.22. 20:03 - Marketinges

Az egyik esti séta közben találkoztunk egy bullmastiff kutyával. Morzsika előzékenyen leült az út szélére, és ott vártuk, hogy ez a nagy testű és roppant erejű kutya tovább haladjon. A mastiff gazdája azonban szólt, hogy nyugodtan odamehet Morzsi, mert a nagy testben békés szív lakozik. Kicsit kergetőztek a kutyáink. Na jó. A mastiff kergetett, Morzsika menekült. Amikor már láttam, hogy elég volt, akkor vissza csalogattam Morzsit. A nagy tesó azonban belejött a szabad életbe és elkezdett bolyongani. A gazdája felváltva - kb hússzor egymás után - kiabálta a kutyus nevét, és azt hogy hozzám. Az eredmény: teljes kudarc.

Két szabály:

  • Egy utasítást csak egyszer adunk ki. Ha többször mondjuk, akkor a kutyánk hozzászokik, hogy ráér engedelmeskedni.
  • A hozzám vezényszót csak rendkívüli esetben adjuk ki. Erről már többször írtam.

Ha engedelmes kutyát szeretnénk, akkor ezeket ne felejtsük el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labrador.blog.hu/api/trackback/id/tr203322605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása